Friday 10 October 2008

15. 10. 2008 a kell 16.00 Eve Eesmaa „Trükk on tore” esitlus!








Kolmapäeval, 15. oktoobril 2008 a kell 16.00 toimub Tartu Kõrgema Kunstikooli toimetiste sarja raamatute Eve EesmaaTrükk on tore” ning tudengite diplomitööde teoreetilise osade kogumiku „Lend 2007” esitlus Tartu Kõrgema Kunstikooli raamatukogus (Tähe 38b, Tartu)

Trükk on tore
Eve Eesmaa

Tartu Kõrgema Kunstikooli õppejõu Eve Eesmaa raamat ”Trükk on tore” on õppematerjal, mis on abiks kõrgtrükitehnikate võimaluste avastamisel kõigile kunsti- ja käsitööhuvilistele. See raamat on sündinud vajadusest anda põhiteadmisi kõrgtrükist kui iidseimast paljundustehnikast, ühtlasi soovist luua paljudele inimestele ettekujutust graafika trükitehnika võimalustest ning äratada huvi ise katsetada. Raamatus tutvustatakse iidset paljundustehnikat kõrgtrükki ning selle mitmekülgseid kasutamisvõimalusi nii paberil kui ka kõikvõimalikel muudel materjalidel. Väljaandes on olulisel kohal Eve Eesmaa poolt juhendatud õpilaste poolt kursuste käigus valmistatud tehnikaproovid ja fotod valminud töödest.


Lend 2007

„Lend 2007” on teine kogumik, mille kaante vahele on koondatud paremik kunstitudengite diplomitööde teoreetilistest osadest. Üliõpilaste diplomitööde publitseerimine on Eesti kõrghariduses üsna harv nähtus, kuid Tartu Kõrgem Kunstikool tahab seda tava murda ja motiveerida ka tudengeid sõnalist väljendusoskust arendama. Raamat pakub head ülevaadet noorte kunstnike töödest. Teoreetiline materjal on illustreeritud fotodega diplomitööde praktilistest osadest. Raamat on eesti- ja inglise keelne. Eesti keeles on ära toodud diplomitööde kogu teoreetiline osa. Inglise keeles on võimalik lugeda diplomitööde kokkuvõtteid.