Friday 28 November 2008

In memoriam - Paul Saar


Täna aasta tagasi lahkus Toonela maile Tartu Lastekunstikooli kauaaegne hea pedagoog maalikunstnik Paul Saar (1. I 1946 – 28. XI 2007)





Vaata mälestusvideot Pauli viimane suvi - ehk Jooga-Jazz, autor Tartu Lastekunstikooli graafikameister Kalju Kütt

Loe: In memoriam - Paul Saar / Enn Tegova, Kolleeg ja endine koolijuht . TpM 3.12.2007

Paul Saar: Midagi on mägede taga

"Paul Saar on Tartu kunstnike seas kahtlemata üks omanäolisemaid loojaid. Laiem üldsus tunneb teda siiski kui õlimaalijat, samas on ta aastaid Tartu Lastekunstikoolis just akvarellmaali õpetanud. Möödunud kevadel otsustas ta oma meenutustes mõlkuvate maastike jäädvustamiseks valida akvarelltehnika ning läbi terve suve sündisid tema kätetööna meisterlikud ja emotsionaalsed taiesed. Ühte osa neist võis näha möödunud septembris Tartu Lastekunstikooli üles seatud näitusel.

Kunstnik ise on tunnistanud, et akvarelltehnikas maalimine ei ole sugugi lihtne – see tehniliselt keerukas ala koorib kunstniku hinge justkui alasti.

Näituse korraldamist toetas Tartu Kultuurkapital
."

Paul Saar töötas Tartu lastekunstikoolis 27 aastat ning teda meenutavad tänutundega sajad õpilased, kelle hulgast nii mitmestki on samuti kunstnik saanud.

Paul Saar saadeti viimasele teele Tartu lastekunstikoolist. Tema matustele olid kogunenud kursusekaaslased, kolleegid, sõbrad ja õpilased. Paul Saar oli ilus inimene.