Friday 27 August 2010

Tartu rahvusvaheliseks kunstilinnaks!

Tartu kunstikuu organisaatorit Kaisa Eichet küsitleb Reet Varblane. Sirp, 27.08.2010

2009 kunstikuu kokkuvõtet uuri siit:
ART IST KUKU NU UT, Tartu kunstikuu (2009)



2010-l kavas kureeritud rahvusvaheline kaasaegse kunsti näitus, trükis, tegevuskunsti programm, Tartu noore kunsti oksjon.

Näitus „Lisa 6. Nähtamatu käe poliitika” on Rael Arteli kuraatoriprojekt, mis avatakse Y-galeriis (vt siin uuem info!) 8. septembril kell 19. Väljapaneku eesmärk on analüüsida sotsiaalmajanduslikku olukorda, mis on kaasaegse kultuuriproduktsiooni vältimatu taustsüsteem.

Osalevad Milijana Babić (Rijeka), Phil Collins (Berliin/Glasgow), Johnson ja Johnson (! Indrek Köster (1970) and Taavi Talve (1970) ), Flo Kasearu, OÜ Visible Solutions, R. E. P. grupp (Kiiev), Mladen Stilinović (Zagreb), Pilvi Takala (Amsterdam/Helsingi), Sener Özmen & Erkan Özgen (İstanbul) ja Katarina Zdjelar (Belgrad/Rotterdam).

Avamise päeval kell 19 on võimalik vaadata OÜ Visible Solutions’i performance’it ja Athena kinos algusega kell 20 Phil Collinsi 2005. aasta İstanbuli biennaalile valminud videot „dünya dinlemiyor”.

8. septembril kell 15 avatakse Tartu loomemajanduskeskuses Kiwa kureeritud Tartu noore kunsti oksjoni näitus „Vali vitamiin!”.

Mastaapne performatiivne suurvorm „Rahvusvaheline konverents, teaduslik konverents 2010” peetakse 2. oktoobril ülikooli raamatukogu konverentsikeskuses.

" ... leida Tartus kunstikriitikut, kes on kursis toimuvaga, pole sugugi lihtne. Nupuka lahenduse on leidnud Artishoki biennaal: kümme kriitikut kümne kunstniku vastu. See on täiesti omaette formaat. Artishoki biennaal peetakse tänavu ka Tartus ja see langeb poolenisti samasse aega ... festivaliga (2.-11. sept). Kaire Nurk on kunagi Sirbis (13. III 2009) tõdenud, et kuidagi tuleb leida üles need eakaaslased, kellest võiksid „saada uuele põlvkonnale oma Pierre Restanyd”. Krista Piirimäe ütles raamatu „Tartu XXI sajandi kunst” esitlemisel, et Tartu noores kunstis toimub samuti huvitavat, aga sellest kirjutab ehk kunagi keegi teine. Nii et tööd jätkub. ... "